Jadłospis

Alergeny:

A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja ,

N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów.


 

JADŁOSPIS:

 

PONIEDZIAŁEK 19.09.2022

ŚNIADANIE:

Płatki ryżowe na mleku, bułka z masłem i miodem rzepakowym,  herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa ryżowa z pietruszką na rosole, udko z kurczaka, ziemniaki, mizeria z ogórków z jogurtem naturalnym, kompot owocowy.

Danie z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK:

Jabłko - przedszkole, banan - żłobek.

WTOREK 20.09.2022

ŚNIADANIE:

 Pieczywo mieszane z masłem, sałatą lodową, wędliną, pomidorem ,herbata z cytryną, kawa Inka.

OBIAD:

Zupa kalafiorowa z koprem, bułki na parze z sosem owocowo - jogurtowym, kompot owocowy. (A,I,E,O). 

Danie na parze.

PODWIECZOREK:

Mini pączki, woda, mleko..

ŚRODA 21.09.2022

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną z serem żółtym i koprem, herbata owocowa, kakao.

OBIAD:

Zupa szczawiowa z jajkiem, sztuka mięsa w sosie, kasza jęczmienna, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, koprem i dipem malinowym, kompot owocowy  (A,I,E,O). 

Danie z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK:Kasza manna na mleku z syropem malinowym, woda.

 CZWARTEK 22.09.2022 

ŚNIADANIEPieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki:( ser żółty, wędlina z indyka, papryka kolorowa), herbata z cytryną, kawa Inka

OBIAD: 

Zupa czerwony barszcz, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z gotowanego groszku i marchewki, kompot owocowy. (A,I,E).

Danie z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK:

Chałka z masłem, woda, mleko.

PIĄTEK 23.09.2022 

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli z koprem i rzodkiewką, herbata z cytryną, kawa Inka.

OBIAD: 

Zupa grochowa, ryba z pieca, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z czerwoną fasolą, kompot owocowy (E,I,A,O,B).

Danie z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK:Owoce na tacy, biszkopty, woda, mleko.