Jadłospis

Alergeny:

A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów


JADŁOSPIS:

PONIEDZIAŁEK 02.08.2021

ŚNIADANIE:

Płatki owsiane na mleku, bułka maślana z dżemem z czarnej porzeczki, rodzynki, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa ryżowa na rosole, kotlet mielony, ziemniaki, surówka mizeria z ogórków z jogurtem, kompot owocowy z porzeczek i jabłek. (A,I,O).

 Danie z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK:Kisiel truskawkowy, jabłko, biszkopty, woda.

WTOREK 03.08.2021

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem i papryką czerwoną, paróweczki na ciepło z ketchupem, kakao, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa jarzynowa z kukurydzą i zielonym groszkiem, naleśniki z serem, marmoladą i z cukrem pudrem i kleksem jogurtu naturalnego, kompot owocowy z wiśni i rabarbaru.(A,I,E,O).

Danie smażone.

PODWIECZOREK:

Rogal maślany z masłem, woda, kalarepka do chrupania.

ŚRODA 04.08.2021

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem zapiekanym, ogórkiem kiszonym, kiełkami brokułu, herbata z cytryną, kawa Inka z mlekiem.

OBIAD:

Zupa pomidorowa, sztuka mięsa, sos pieczeniowy, ziemniaki, surówka z buraków, kompot owocowy ze śliwek i jabłek, wiśni. [A,I,O,E]

Danie z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK: Budyń malinowy z sokiem, pałką ptysiową, wodą.

CZWARTEK 05.08.2021 r.

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, polędwicą, sałatą, pomidorem, kiełki pora herbata  cytryną, kakao.

OBIAD: 

Zupa ogórkowa, brązowy makaron z pełnego ziarna, Spagetti bolognese kompot owocowy z sokiem z wiśni.(A,E, I,O)

Danie duszone i gotowane.

PODWIECZOREK:

Ciasto marchewkowe, herbata ziołowa, woda/mleko.

PIĄTEK 06.08.2021 r.

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, pastą z makreli, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, herbata z cytryną, kawa Inka z mlekiem.

OBIAD: 

Zupa barszcz ukraiński, ryba z pieca, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z papryką, czerwoną cebulą, pietruszką zieloną, kompot owocowy z jabłek. (A,I,O,B.)

Danie gotowane.

PODWIECZOREK:Jabłko - przedszkole, banan - żłobek, herbatniki petitki, woda, mleko