Jadłospis

Alergeny:

A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja ,

N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów.


 

JADŁOSPIS:

 

PONIEDZIAŁEK 28.11.2022

ŚNIADANIE:

Płatki ryżowe na mleku, bułka z masłem i miodem, herbata z cytryną i miodem.

OBIAD:

Zupa krupnik z zieloną pietruszką, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z marchewki z jabłkiem i słonecznikiem, kompot owocowy.

Danie z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK:

Ciasto drożdżowe z kruszonką, woda, mleko.

WTOREK 29.11.2022

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem, pomidorem, kiełki rzodkiewki, herbata owocowa, kawa Inka na mleku.

OBIAD:

Zupa z brokułem, makaron świderki z sosem jogurtowym, kompot owocowy.

Danie na parze.

PODWIECZOREK:

Mini pączek, woda, mleko.

ŚRODA 30.11.2022

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną, szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata owocowa, kawa Inka.

OBIAD:

Zupa rosół z makaronem, filet z kurczaka panierowany, ziemniaki, surówka z buraczków czerwonych, kompot owocowy.

Danie z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK:Rogal z masłem, woda, mleko.

 CZWARTEK 01.12.2022 

ŚNIADANIEPieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki:( wędlina z indyka, ser żółty, papryka kolorowa), herbata owocowa, kawa Inka na mleku.

OBIAD: 

Zupa barszcz czerwony, zapiekanka makaronowa z mięsem, papryką czerwoną, cebulką i serem mocarella, kompot owocowy. (A,I,E).

Danie z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK:

Jogurt owocowy, chrupki kukurydziane, woda.

PIĄTEK 02.12.2022 

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, rzodkiewką, herbata z cytryną, kakao na mleku.

OBIAD: 

Zupa grochowa, ryba z pieca, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy (E,I,A,O,B).

Danie z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK:Owoce na tacy, ciasteczka, woda, mleko.