Jadłospis

Alergeny:

A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja ,

N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów


JADŁOSPIS:

 

PONIEDZIAŁEK 22.11.2021

ŚNIADANIE:

Płatki jaglane na mleku, bułka maślana z masłem, miodem rzepakowym, rodzynki, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty z koperkiem, kotlet mielony, ziemniaki, mizeria, kompot owocowy ze śliwek, jabłek.

PODWIECZOREK:

Kisiel wiśniowy, biszkopty, woda, mleko, jabłko

WTOREK 23.11.2021

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszana z masłem, sałatą, polędwicą drobiową, papryką czerwoną, herbata z cytryną, kakao.

OBIAD:

Zupa ryżowa z pietruszką, makaron świderki z białym serem i polewą jogurtowo - truskawkową, kompot owocowy z wiśni i jabłek. (A,I,E,O).

Danie gotowane.

PODWIECZOREK:

Ciasto marchewkowe domowy, woda, mleko.

ŚRODA 24 .11.2021

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, ogórkiem kiszonym kiełki lucerny, herbata z cytryną, kawa Inka z mlekiem.

OBIAD:

Zupa z zielonej fasoli, udko drobiowe, kasza jęczmienna, sos pieczeniowy, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy z jabłek i wiśni, śliwek. (A,I,O,E). 

Danie pieczone

PODWIECZOREK:Serek homogenizowany, chrupki kukurydziane, brzoskwinie, woda.

 CZWARTEK 25.11.2021 r.

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną, szczypiorkiem, ogórkiem zielonym, herbata z cytryną, kakao.

OBIAD: 

Zupa jarzynowa, placki ziemniaczane ze śmietaną, kompot owocowy z wiśni, gruszek, jabłek i soku z buraka.

PODWIECZOREK:

Rogalik drożdżowy z morelą, woda, mleko.

PIĄTEK 26.11.2021 r.

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, tuńczykiem z koperkiem zielonym, rzodkiewką herbata z cytryną, kawa Inka z mlekiem.

OBIAD: 

Zupa z ciecierzycy, ryba z pieca, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy z jabłek. Danie z pieca konwekcyjno - parowego. (A,I,E)

PODWIECZOREK:Galaretka owocowa, herbatniki petitki, woda, mleko.