Jadłospis

Alergeny:

A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów


JADŁOSPIS:

PONIEDZIAŁEK 14.06.2021

ŚNIADANIE:

Płatki owsiane na mleku, bułka maślana z masłem, miodem rzepakowym, rodzynki, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa koperkowa z makaronem, kotlet mielony, ziemniaki, mizeria z ogórków z jogurtem naturalnym, kompot owocowy z gruszek, jabłek i  soku z buraka. [A,I,O,E]

Dania z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK:Marchewka, jabłko na tacy, woda, chrupki kukurydziane.

WTOREK 15.06.2021

ŚNIADANIE:

 Pieczywo mieszane z masłem, papryką czerwoną, parówki drobiowe na gorąco, ketchup,  kakao, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa jarzynowa z cukinią,  roladki z karkówki nadziewane papryką, kiszonym ogórkiem, smarowane delikatnie musztardą, sos pieczeniowy, kasza jęczmienna, surówka z buraczków, kompot owocowy z wiśni i  jabłka, sok z cytryny.(A,I,E).

Danie z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK:

Chałka z masłem, woda, mleko, marchewka do chrupania.

ŚRODA 16.06.2021

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, jajkiem gotowanym, ogórkiem zielonym, kiełki pora, herbata z cytryną, kawa Inka z mlekiem.

OBIAD:

Zupa barszcz ukraiński, pierogi z truskawkami i kleksem jogurtu naturalnego, kompot owocowy z jabłek i wiśni.. [A,I,O,E]

Danie gotowane i z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK: Jogurt domowy z truskawkami, biszkopty, woda.

CZWARTEK 17.06.2021 r.

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, kiełbasą szynkową, ogórkiem kiszonym, kiełki pora, herbata  cytryną, kakao.

OBIAD: 

Zupa z kaszą jaglaną z natką pietruszki, kurczak z makaronem w sosie jogurtowym z pietruszką, kompot owocowy z wiśni i jabłek. (A,E)

Danie z pieca konwekcyjno - parowego i gotowane.

PODWIECZOREK:

Rogalik drożdżowy, woda, mleko, winogrono różowe.         

PIĄTEK 18.06.2021 r.

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli ze szczypiorkiem i rzodkiewką  herbata z cytryną, kawa Inka z mlekiem.

OBIAD: 

Zupa ogórkowa, placki ziemniaczane z jogurtem naturalnym, kompot owocowy z wiśni i jabłek. (A,I,E.)

Danie smażone.

PODWIECZOREK:Banan, herbatniki petitki, woda.