Jadłospis
Alergeny:
A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja ,
N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów.
JADŁOSPIS:
ŚNIADANIE: | Płatki owsiane na mleku, bułka z masłem i dżemem brzoskwiniowym, herbata z cytryną. |
OBIAD: | Zupa lane kluski, gulasz z fileta z kurczaka, w sosie warzywnym, ryż, kompot owocowy. Danie z pieca konwekcyjno - parowego. |
PODWIECZOREK: | Kisiel truskawkowy, biszkopty, woda, mleko. |
WTOREK 31.01.2023
ŚNIADANIE: | Bułka z masłem, sałata masłowa, wędlina wieprzowa, pomidor, herbata z cytryną, kakao. |
OBIAD: | Zupa jarzynowa, makaron świderki z białym serem i polewą truskawkowo - jogurtową, kompot owocowy. |
PODWIECZOREK: | Chałka z masłem, rodzynki, woda, mleko. |
ŚRODA 01.02.2023
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, sałatą lodową, ogórkiem, szczypiorkiem herbata owocowa, kawa Inka. |
OBIAD: | Zupa szczawiowa, kotlet z karkówki w sosie pieczeniowym , kasza jęczmienna surówka z buraczków, kompot owocowy. Danie smażone. |
PODWIECZOREK: | Owoce na tacy, pałka ptysiowa, woda, mleko. |
CZWARTEK 02.02.2023
ŚNIADANIE | Pieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki:( wędlina z indyka, jajko gotowane, papryka kolorowa), herbata z cytryną, kakao. |
OBIAD: | Zupa gulaszowa, naleśniki z serem i marmoladą posypane cukrem pudrem, kompot owocowy. (A,I,E). Danie duszone i gotowane. |
PODWIECZOREK: | Kasza manna, sok malinowy, pałka kukurydziana, woda, mleko. |
PIĄTEK 03.02.2023
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem z rzodkiewką, ogórkiem zielonym, herbata z cytryną, kawa Inka na mleku. |
OBIAD: | Zupa kalafiorowa z koprem, filet z kurczaka panierowany, ziemniaki, surówka duszona kapusta z koperkiem, kompot. |
PODWIECZOREK: | Mandarynka, ciasta Bonitki, woda, mleko. |