Jadłospis

Alergeny:

A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja ,

N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów.


 

JADŁOSPIS:

 

PONIEDZIAŁEK 30.01.2023

ŚNIADANIE:

Płatki owsiane na mleku, bułka z masłem i dżemem brzoskwiniowym, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa lane kluski, gulasz z fileta z kurczaka,  w sosie warzywnym, ryż, kompot owocowy.

Danie z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK:

Kisiel truskawkowy, biszkopty, woda, mleko.

WTOREK 31.01.2023

ŚNIADANIE:

Bułka z masłem, sałata masłowa, wędlina wieprzowa, pomidor, herbata z cytryną, kakao.

OBIAD:

Zupa jarzynowa, makaron świderki z białym serem i polewą truskawkowo - jogurtową, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:

Chałka z masłem, rodzynki, woda, mleko.

ŚRODA 01.02.2023

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, sałatą lodową, ogórkiem, szczypiorkiem herbata owocowa, kawa Inka.

OBIAD:

Zupa szczawiowa, kotlet z karkówki w sosie pieczeniowym , kasza jęczmienna surówka z buraczków, kompot owocowy.

Danie smażone.

PODWIECZOREK:Owoce na tacy, pałka ptysiowa, woda, mleko.

 CZWARTEK 02.02.2023

ŚNIADANIEPieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki:( wędlina z indyka, jajko gotowane, papryka kolorowa), herbata z cytryną, kakao.

OBIAD: 

Zupa gulaszowa, naleśniki z serem i marmoladą posypane cukrem pudrem, kompot owocowy. (A,I,E).

Danie duszone i gotowane.

PODWIECZOREK:

Kasza manna, sok malinowy, pałka kukurydziana, woda, mleko.

PIĄTEK 03.02.2023

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem z rzodkiewką, ogórkiem zielonym, herbata z cytryną, kawa Inka na mleku.

OBIAD: 

Zupa kalafiorowa z koprem, filet z kurczaka panierowany, ziemniaki, surówka duszona kapusta z koperkiem, kompot.

PODWIECZOREK:Mandarynka, ciasta Bonitki, woda, mleko.