Jadłospis

Alergeny:
A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , Pmoże zawierać śladowe ilości orzechów.


 

PONIEDZIAŁEK, 18.03.2024

ŚNIADANIE:

Bułka kielecka z masłem i  dżemem, płatki kukurydziane na mleku, herbata owocowa.

 O,I 

OBIAD:

Zupa pomidorowa z ryżem, pulpety ze schabu, sos z musem marchewkowym, ogórek kiszony, kompot wiśniowy.

   I(A),E,O,A 

PODWIECZOREK:

Mini pączek, woda, mleko.

 O, I,E 

 

WTOREK, 19.03.2024

ŚNIADANIE:

Bułka kielecka z masłem, sałatą lodową, ser żółty, kiełbasa krakowska, papryka czerwona herbata z cytryną, kakao na mleku.

 O,I,E 

OBIAD:

Biały barszcz z jajkiem, gulasz z szynki, kasza jaglana z zielonym groszkiem, warzywa na parze, kompot wiśniowy.

I(A)

PODWIECZOREK:Rogal z masłem, rodzynki, woda, mleko.
 I,A,O 

 

ŚRODA, 20.03.2024

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem i rzodkiewką herbata ziołowa, kawa Inka na mleku.

A,I,O

OBIAD:

Rosół drobiowy z makaronem i kawałkami mięsa, kotlet z kalafiora i cieciorki, ziemniaki gotowane, mizeria z ogórków, kisiel malinowy do picia.

A,I(A),O,E    

PODWIECZOREK:

Owoce na tacy, woda, mleko.

A,I,O

 

CZWARTEK, 21.03.2024

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki: (wędlina z kurczaka, ser żółty, ogórek kiszony, papryka kolorowa, szczypiorek) herbata owocowa, kakao na mleku.
I,A.O

OBIAD:

Zupa kalafiorowa, kotlet mielony, ziemniaki gotowane, surówka z buraczków, kompot z mieszanki owocowej

I(A),O,E
 

PODWIECZOREK:Gofry z cukrem pudrem i dżemem, woda, mleko.
 A,I,O

 

PIĄTEK, 22.03.2024

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, tuńczyk z kukurydzą i pietruszką, pomidor, herbata miętowa, kawa Inka na mleku.
B,A,I,O

OBIAD:

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, pankejki z polewą truskawkowo - jogurtową, kompot owocowy
E, A,I(A),

PODWIECZOREK:Jabłko, biszkopty woda, mleko.
A,I,O