Jadłospis

Alergeny:

A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów


JADŁOSPIS:

PONIEDZIAŁEK 30.11.2020

ŚNIADANIE:Bułka maślana z masłem, miodem rzepakowym, herbat z cytryną, kakao, rodzynki / daktyle.

OBIAD:

Zupa pomidorowa z makaronem , kotlet fantazyjny z fileta, ziemniaki, mizeria ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym, kompot owocowy ze śliwek, jabłek. (A,I,O, E

Danie z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK:Sok marchwiowo - owocowy, chrupki kukurydziane, woda, banan, mandarynka.

WTOREK 01.12.2020

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, pierś z indyka, sałatą, papryką zieloną, herbata z cytryną, kawa Inka z mlekiem.

OBIAD:

Zupa ogórkowa, placki ziemniaczane, surówka wielowarzywna z jogurtem naturalnym, kompot owocowy z rabarbaru, gruszki, soku z buraka.

(A,I,O, E) Danie z pieca konwekcyjno - parowego i  smażone.

PODWIECZOREK:

Bułka maślana z masłem, herbata owocowa, kalarepka do chrupania.

ŚRODA 02.12.2020

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, sałatą, pomidorem, kiełki brokułu, herbata z cytryną, kakao.

OBIAD:

Zupa włoska z makaronem, pierogi z tuńczykiem, serem białym, papryką i szpinakiem, kompot z jabłek i wiśni. (A,O,I,E)

Danie gotowane.

PODWIECZOREK:Jogurt "Polskie smaki", biszkopty, woda, żurawina.

CZWARTEK 03.12.2020 r.

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, herbata z cytryną, kawa Inka z mlekiem.

OBIAD: 

Zupa biały barszcz z jajkiem, bułki na parze w sosie jogurtowo - owocowym, kompot owocowy z jabłek, brzoskwiń, rabarbaru. (A, I,O, E)

Danie z pieca konwekcyjno - parowego.

 
PODWIECZOREK:

   Chałka z masłem, herbata ziołowa / mleko / woda, marchewka do chrupania.                                                                                      

PIĄTEK 04.12.2020 r.

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, serkiem twarogowym "Łaciaty", szczypiorkiem, rzodkiewką, herbata z cytryną, kakao.

OBIAD: 

Zupa jarzynowa z kalafiorem, potrawka z marchewką, groszkiem i koprem, ryż Basmati, kompot owocowy z rabarbaru i jabłek. (A,O,I,E), Danie gotowane

PODWIECZOREK:Banan / gruszka, wafle zbożowo - kukurydziane, woda / mleko.