Jadłospis

Alergeny:
A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , Pmoże zawierać śladowe ilości orzechów.


 

PONIEDZIAŁEK 03.02.2025

ŚNIADANIE:

Bułka kielecka z masłem i dżemem malinowym,  płatki ryżowe na mleku, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa jarzynowa z zielonym groszkiem, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z marchewki z jogurtem, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:

Kisiel truskawkowy, woda.

 

WTOREK 04.02.2025

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane  z masłem, parówka drobiowa, ketchup, ogórek w słupkach, herbata miętowa, kakao na mleku.

OBIAD:

Barszcz czerwony, spaghetti z makaronem w sosie mięsno - warzywnym, kompot owocowy.
 

PODWIECZOREK:Pączek, jabłko, mleko, woda.

 

ŚRODA 05.02.2025

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kawa Inka na mleku, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa pomidorowa z makaronem, udko pieczone w panierce, surówka Colesław, kompot.

PODWIECZOREK:

Budyń waniliowy, pałka ptysiowa, woda

 

CZWARTEK 06.02.2025

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki: (wędlina, jajko gotowane, ser żółty,  szczypiorek, papryka kolorowa , rzodkiewka, ogórek kiszony) herbata z cytryną, kakao na mleku.

OBIAD:

Zupa szczawiowa ze szpinakiem, ryż jaśminowy gotowany na mleku z jabłkiem, kompot.

PODWIECZOREK:Gofry z dżemem, woda, mleko.
  

 

PIĄTEK 07.02.2025

ŚNIADANIE:
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, sałata lodowa, pomidor, szczypior, herbata z cytryną, kawa Inka na mleku

OBIAD:


Zupa krupnik z kaszą jęczmienną, polędwica z mintaja, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:Rogal masłem, gruszka, biszkopty, woda, mleko.