Jadłospis
Alergeny:
A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja ,
N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów.
JADŁOSPIS:
ŚNIADANIE: | Płatki jaglane na mleku, bułka z masłem i dżemem malinowym, rodzynki, herbata z cytryną i miodem. |
OBIAD: | Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet drobiowy z fileta, ziemniaki, kapusta czerwona z jogurtem i marchewką, kompot owocowy. Danie z pieca konwekcyjno - parowego. |
PODWIECZOREK: | Kisiel truskawkowy, ciasteczko zbożowe, woda, mleko. |
WTOREK 21.03.2023
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa, jajko gotowane, szczypiorek, herbata owocowa, kakao. |
OBIAD: | Zupa brokułowa, makaron świderki z twarogiem i sosem owocowym, kompot owocowy. Danie z pieca konwekcyjno - parowego. |
PODWIECZOREK: | Mini pączek, woda, mleko. |
ŚRODA 22.03.2023
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, sałatą lodową, serem żółtym, papryką kolorową, szczypiorkiem, herbata z cytryną, kawa Inka. |
OBIAD: | Zupa ogórkowa, gołąbki francuskie w sosie pomidorowym, ziemniaki, kompot owocowy. Danie gotowane. |
PODWIECZOREK: | Jabłko, herbatniki, woda, mleko. |
CZWARTEK 23.03.2023
ŚNIADANIE | Pieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki:( wędlina z indyka, ser żółty, szczypiorek, rzodkiewka, ogórek zielony), herbata owocowa, kakao. |
OBIAD: | Zupa z ciecierzycy, ryba z pieca, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy. (A,I,E). Danie smażone. |
PODWIECZOREK: | Owoc, chrupki kukurydziane, woda, mleko. |
PIĄTEK 24.03.2023
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, pastą z tuńczyka z kukurydzą i zieloną pietruszką, pomidorem, herbata miętowa, kawa Inka na mleku. |
OBIAD: | Zupa krem z prażonego ziemniaka i białych warzyw ze słonecznikiem, kotlet z jaja w sosie beszamelowym , kasza jęczmienna, surówka z marchewki z jabłkiem, kompot. Danie smażone. |
PODWIECZOREK: | Kasza manna, woda, mleko. |