Jadłospis

Alergeny:
A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , Pmoże zawierać śladowe ilości orzechów.


 

PONIEDZIAŁEK 07.07.2025

ŚNIADANIE:

Bułka kielecka z masłem i miodem rzepakowym, płatki ryżowe na mleku, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa brokułowa na wywarze, gulasz z sosem i mięsem, kasza jęczmienna,mini marchewka na parze, kompot ze śliwek i mandarynek.

PODWIECZOREK:

 Kisiel truskawkowy.

 

WTOREK 08.07.2025

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, herbata ziołowa, kakao na mleku.

OBIAD:

Zupa pieczarkowa z ziemniakami, spaghetti bolognese, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:Jabłko, andruty, mleko, woda.

 

ŚRODA 09.07.2025

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, twaróg ze szczypiorkiem, papryka czerwona, kawa Inka na mleku, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa ogórkowa, filet z kurczaka panierowany, ziemniaki, mizeria, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:

Babka marmurkowa, woda, mleko.

 

CZWARTEK 10.07.2025

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki: (wędlina z indyka, ser żółty,  jajko gotowane, szczypiorek, ogórek zielony, papryka kolorowa) herbata z cytryną, kakao na mleku.

OBIAD:

Zupa fasolowa z ziemniakami, ryba z pieca, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot.

PODWIECZOREK:Chałka z masłem, woda, mleko.
  

 

PIĄTEK 11.07.2025

ŚNIADANIE:
Pieczywo mieszane z masłem, sałata lodowa, ser żółty, pomidor, kiełki rzodkiewki , kawa Inka na mleku

OBIAD:

Zupa barszcz czerwony zabielany z ziemniakami, ryż biały gotowany, polewa truskawkowo - jogurtowa, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:Banan, ciasteczka, woda, mleko.