Jadłospis

Alergeny:

A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów


JADŁOSPIS:

PONIEDZIAŁEK 14.102019 r.

ŚNIADANIE:Bułka maślana z masłem, miodem, herbata owocowa, kakao, rodzynki.

OBIAD:

Zupa rosół z makaronem, pulpety w sosie serowo - koperkowym, buraczki, kompot owocowy
PODWIECZOREK:Sok marchwiowo - owocowy, biszkopty, melon.

WTOREK 15.10.2019 r.

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa szynkową, papryką czerwoną, sałatą, herbata owocowa, kawa Inka.

OBIAD:

Zupa jarzynowa, makaron z serem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK:Bułka żytnio - razowa z masłem , marchewka do chrupania, herbata ziołowa.

ŚRODA 16.10.2019 r.

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, sałatą, pomiodorem, kiełki rzodkiweki, herbata z cytryną, kakao.

OBIAD:

Zupa barszcz biały, filecik drobiowy, ziemniaki, surówka z kapusty.
PODWIECZOREK:Serek waniliowy, chrupki kukurydziane, żurawina.

 

CZWARTEK 17.10.2019 r.

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem,pasta z awokado, szczypior, ogórek zielony, herbata z cytryną, kawa Inka.

OBIAD: 

 Zupa kluski lane, gołąbki w sosie z suszonymi pomidorami, ziemniaki, kompot owocowy.
PODWIECZOREK:Rogal maślany z masłem, herbata owocowa, winogrona czerwone.

PIĄTEK 18.10.2019 r.

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, twarożek z jogurtem naturalnym, rzoidkiewką, szczypiorkiem, herbata owocowa, kakao. 

OBIAD: 

Zupa fasolowa, kotlet rybny, ziemniaki, surówka wielowarzywna, kompot owocowy.
PODWIECZOREK:Banan, jabłko, woda z limonką.