Jadłospis

Alergeny:

A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów


JADŁOSPIS:

PONIEDZIAŁEK 09.03.2020

ŚNIADANIE:Bułka maślana z masłem, miód wielokwiatowy, herbata z cytryną, kakao, rodzynki, daktyle.

OBIAD:

Zupa pomidorowa z ryżem, filet z kurczaka w sosie warzywnym, ziemniaki, kompot owocowy z jabłek i buraka.
PODWIECZOREK:Sok marchwiowo - pomarańczowy, banan, chrupki kukurydziane.

WTOREK 10.03.2020

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, parówki z szynki, ketchup, papryka czerwona, kawa, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa ogórkowa z koprem, naleśniki z marmoladą i serem, kompot owocowy z wiśni.
PODWIECZOREK:Rogal maślany z masłem, herbata owocowa, jabłko.

ŚRODA 11.03.2020 r.

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, serem żółtym, pomidorem, kiełki, herbata z cytryną, kakao.

OBIAD:

Zupa lane kluski, bułki na parze, gulasz z szynki, surówka wielowarzywna, kompot owocowy z jabłek i soku z buraka.

PODWIECZOREK:Jogurt "Jogobella", biszkopty, żurawina, woda.

 

CZWARTEK 12.03.2020 r.

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą, papryką żóltą, herbata z cytryną, kawa.

OBIAD: 

Zupa barszcz czerwony, kotlet mielony, ziemniaki, mizeria, kompot owocowy z wiśni.

PODWIECZOREK:

Chałka z masłem, herbata ziołowa, marchewka do chrupania.

                                                                                                                  PIĄTEK 13.03.2020 r.

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną, szczypior, ogórek zielony, herbata z cytryną, kakao.

OBIAD: 

Zupa fasolowa, ryba z pieca, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z papryką, cebulką, pietruszką zieloną, kompot owocowy z jabłek.

PODWIECZOREK:Banan / jabłko, wafle zbożowo - ryżowe, woda z limonką.