Jadłospis
Alergeny:
A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja ,
N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów.
JADŁOSPIS:
ŚNIADANIE: | Bułka z masłem, miodem rzepakowym, płatki ryżowe na mleku, rodzynki, herbata z cytryną. |
OBIAD: | Zupa rosół, pulpety w sosie, ziemniaki,ogórek kiszony, kompot z owocami. Danie duszone. |
PODWIECZOREK: | Chałka z masłem, woda, mleko, żurawina. |
WTOREK 30.05.2023
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, kaszotto z fileta z kurczaka, herbata owocowa, kakao. |
OBIAD: | Zupa ogórkowa, kotlet lwowski, ziemniaki, surówka z czerwonych buraczków, kompot owocowy. Danie gotowane i duszone. |
PODWIECZOREK: | Jabłko, chrupki, woda, mleko. |
ŚRODA 31.05.2023
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna z awokado i koperkiem, papryka czerwona, herbata owocowa, kawa Inka. |
OBIAD: | Zupa z kalafiora z koprem, kotlet fantazyjny, ziemniaki, surówka wielowarzywna, kompot owocowy. Danie smażone. |
PODWIECZOREK: | Budyń waniliowy, biszkopty, woda, mleko. |
CZWARTEK 01.06.2023
ŚNIADANIE | Pieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki: (wędlina z indyka, ogórek kiszony, sałata lodowa) herbata z cytryną, kawa Inka na mleku. |
OBIAD: | Zupa barszcz czerwony, naleśniki z serem, marmoladą, i cukrem pudrem, kompot owocowy. (A,I,E, C). Danie gotowane. |
PODWIECZOREK: | Ciasto drożdżowe, woda, mleko. |
PIĄTEK 02.06.2023
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, pomidorem, szczypiorkiem, herbata ziołowa, kawa Inka na mleku. |
OBIAD: | Zupa barszcz biały, ryba z pieca, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy. Danie z pieca konwekcyjno-parowego. |
PODWIECZOREK: | Banan, herbatniki, woda, mleko. |