Jadłospis

Alergeny:

A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów


JADŁOSPIS:

PONIEDZIAŁEK 17.02.2020 r.

ŚNIADANIE:Bułka maślana z masłem,miód wielokwiatowy, herbata z cytryną, kakao, rodzynki.

OBIAD:

Zupa rosół z kaczki z makaronem,pulpety w sosie, kasza jęczmienna, surówka z buraczków, kompot owocowy z jabłek i wiśni.
PODWIECZOREK:Sok marchwiowo - jabłkowy, banan, chrupki kukurydziane.

WTOREK 18.02.2020 r.

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, sałatą,polędwicą drobiową, papryką zieloną  herbata z cytryną, kawa.

OBIAD:

Zupa jarzynowa, naleśniki z serem i marmoladą, kompot owocowy z jabłek i soku z buraka.
PODWIECZOREK:Rogal maślany z masłem, jabłko, herbata owocowa z miodem.

ŚRODA 19.02.2020 r.

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, sałatą, pomidorem , kiełkami cebuli, herbata z cytryną, kakao.

OBIAD:

Zupa krupnik z natką pietruszki, kotlet z fileta, ziemianki, surówka z trio / brokuł, kalafior / marchewka mini, kompot owocowy z truskawek.

PODWIECZOREK:Serek "Bakuś", biszkopty, żurawina.

CZWARTEK 20.02.2020 r.

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, szynką gotowaną, papryką czerwoną, kiełki brokułu, herbata z cytryną, kawa.

OBIAD: 

Zupa szczawiowa z jajkiem i śmietaną, makaron z serem białym i kleksem śmietany, kompot owocowy z wiśni.

PODWIECZOREK:

Bułka z owocem, herbata ziołowa.

                                                                                                                  PIĄTEK 21.02.2020 r.

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, pastą z awokado, ogórkiem zielonym, szczypiorkiem, herbata z cytryną, kakao.

OBIAD: 

Zupa fasolowa, ryba z pieca, ziemniaki, surówka wielowarzywna, kompot owocowy z jabłek.

PODWIECZOREK:Banan, wafle zbożowe, woda z cytryną.