Jadłospis

Alergeny:
A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , Pmoże zawierać śladowe ilości orzechów.


 

PONIEDZIAŁEK, 26.02.2024

ŚNIADANIE:

Bułka kielecka z masłem i dżemem truskawkowym, płatki kukurydziane na mleku, herbata z cytryną.

 O,I 

OBIAD:

Zupa ryżowa z ziemniakami na rosole z natką pietruszką, pulpety drobiowo - wieprzowy z cukinią, ziemniaki z koprem, surówka z białej kapusty z marchewką i koprem, kompot owocowy.

   I(A),E,O,A 

PODWIECZOREK:

Kisiel żurawinowy, jabłko, woda, mleko.

 O, I,E 

 

WTOREK, 27.02.2024

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, sałata masłowa, ser żółty, kiełbasa krakowska,pomidor, herbata miętowa, kakao na mleku.

 O,I,E 

OBIAD:

Zupa meksykańska z mięsem drobiowym, makaron penne z polewą truskawkowo - jogurtową, kompot owocowy.

I(A)

PODWIECZOREK:Chałka z masłem, rodzynki, woda, mleko.
 I,A,O 

 

ŚRODA, 28.02.2024

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną z awokado i szczypiorkiem, herbata ziołowa, kawa Inka na mleku..

A,I,O

OBIAD:

Zupa z fasoli szparagowej ciętej, ryż paraboliczny, gulasz z szynki w sosie pieczeniowym, surówka z marchewki z brzoskwinią, kompot owocowy

A,I(A),O,E    

PODWIECZOREK:

Owoce na tacy.

A,I,O 154 kcal

 

CZWARTEK, 28.02.2024

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki: (wędlina z indyka, ser żółty, ogórek zielony, papryka kolorowa, szczypiorek) herbata owocowa, kakao na mleku.
I,A.O

OBIAD:

Zupa ogórkowa, naleśniki z jabłkiem i białym serem, kompot owocowy

I(A),O,E
 

PODWIECZOREK:Gofry z dżemem, woda, mleko.
 A,I,O

 

PIĄTEK, 01.03.2024

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka z kukurydzą, pomidor herbata miętowa, kawa Inka na mleku.
B,A,I,O 345 kcal

OBIAD:

Bulion drobiowy z makaronem, pałka z kurczaka, ziemniaki, mizeria, kompot owocowy
E, A,I(A), 769 kcal

PODWIECZOREK:Banan, woda, mleko.
A,I,O 240 kcal