Jadłospis

Alergeny:

A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja ,

N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów.


 

JADŁOSPIS:

 

PONIEDZIAŁEK 18.09.2023

ŚNIADANIE:

Bułka z masłem, miodem rzepakowym , płatki owsiane na mleku, rodzynki, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa rosól z lanymi kluskami, kotlet lwowski, ziemniaki, mizeria kompot z owocami.

Danie duszone.

PODWIECZOREK:

Jabłko, woda, mleko, andruty.

WTOREK 19.09.2023

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, parówką drobiową, ketchupem, marchewka w słupkach, herbata ziołowa, kakao na mleku.

OBIAD:

Zupa fasolowa, racuch z jabłkiem i bananem i cukrem pudrem, kompot owocowy.

Danie smażone.

PODWIECZOREK:

Galaretka owocowa, jabłko, biszkopty, woda, mleko.

ŚRODA 20.09.2023 

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata owocowa, , kawa Inka.

OBIAD:

Zupa brokułowa, kotlet fantazyjny, ziemniaki, surówka z marchewki z jabłkiem, kompot owocowy.

Danie z pieca konwekcyjno - parowego

PODWIECZOREK:Chałka z masłem, rodzynki, woda, mleko.

 CZWARTEK 21.09.2023

ŚNIADANIEPieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki: (wędlina z indyka, ser żółty, jajko gotowane, ogórek kiszony, papryka kolorowa) herbata z cytryną, kakao.

OBIAD: 

Zupa szczawiowa, kurczaka z makaronem w sosie śmietanowo - pietruszkowym, Danie z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK:

Ciasto drożdżowe, rodzynki, woda, mleko.

PIĄTEK 22.09.2023

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, sałatą lodową, serem żółtym, rzodkiewką, szczypiorkiem, herbata miętowa, kawa Inka na mleku.

OBIAD: 

Zupa z ciecierzycy, leniwe kluski z masłem, bułką tartą i cynamonem, kompot owocowy.

Danie gotowane.

PODWIECZOREK:Banan, pałka ptysiowa, woda, mleko.