Jadłospis

Alergeny:

A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów


JADŁOSPIS:

PONIEDZIAŁEK 03.08.2020

ŚNIADANIE:Bułka maślana z masłem, miodem rzepakowym , herbata z cytryną, kakao, rodzynki / daktyle.

OBIAD:

Zupa rosół, kotlet fantazyjny z fileta, ziemniaki, mizeria, kompot owocowy ze śliwek i rabarbaru. 
PODWIECZOREK:sok marchwiowo-owocowy, chrupki kukurydziane, arbuz, woda

WTOREK 04.08.2020

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, kawa Inka z mlekiem, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa trio warzywne z mięskiem, bułki na parze z polewą z borówki Amerykńskiej, kompot owocowy.
PODWIECZOREK:
ŚRODA 05.08.2020 r.

 

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, s herbata z cytryną, kakao.

OBIAD:

Zupa szczawiowa z jajkiem, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z buraczków, kompot owocowy ze śliwek i rabarbaru.

PODWIECZOREK: 

CZWARTEK 06.08.2020 r.

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem,, kawa Inka z mlekiem.

OBIAD: 

Zupa botwinka z mięsem z kurczaka, pierogi ruskie z kleksem (jogurt naturalny), kompot owocowy z jabłek i malin.

PODWIECZOREK:


                                                                                                                  

PIĄTEK 07.08.2020 r.

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, , herbata z cytryną, kakao.

OBIAD: 

Zupa fasolowa, ryba z pieca, ziemniaki, surówka wielowarzywna, kompot owocowy

PODWIECZOREK: