Jadłospis
Alergeny:
A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów.
PONIEDZIAŁEK 14.04.2025
ŚNIADANIE: | Bułka kielecka z masłem i miodem rzepakowym, płatki ryżowe na mleku, herbata z cytryną. |
OBIAD: | Zupa pomidorowa z ryżem, gulasz z kurczaka w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, kompot owocowy. |
PODWIECZOREK: | Babka piaskowa, woda, mleko. |
WTOREK 15.04.2025
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, pasztet domowy, ogórek kiszony, herbata owocowa, kakao na mleku. |
OBIAD: | Zupa jarzynowa na wywarze, pieczony kotlet francuski z cukinią, ziemniaki, surówka z buraczków, kompot owocowy. |
PODWIECZOREK: | Jabłko, ciasteczka, woda, mleko. |
ŚRODA 16.04.2025
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem,jajko gotowane, papryka, kawa Inka na mleku, herbata z cytryną. |
OBIAD: | Zupa grochowa z ziemniakami, makaron z truskawkami i jogurtem naturalnym, kompot owocowy. |
PODWIECZOREK: | Rogal z masłem, woda. |
CZWARTEK 17.04.2025
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki: (kiełbasa krakowska, ser żółty, szczypiorek, ogórek zielony, papryka kolorowa) herbata z cytryną, kakao na mleku. |
OBIAD: | Barszcz czerwony zabielany, gulasz po węgiersku, kasz gryczana na sypko, surówka wielowarzywna, kompot. |
PODWIECZOREK: | Rogal z masłem, woda, mleko. |
PIĄTEK 18.04.2025
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka z kukurydzą, pomidorem herbata z cytryną, kawa Inka na mleku |
OBIAD: | Zupa biały barszcz, kotlet mielony z dorsza, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy. |
PODWIECZOREK: | Banan, pałka kukurydziana woda, mleko. |