Jadłospis
Alergeny:
A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów.
PONIEDZIAŁEK 03.02.2025
ŚNIADANIE: | Bułka kielecka z masłem i dżemem malinowym, płatki ryżowe na mleku, herbata z cytryną. |
OBIAD: | Zupa jarzynowa z zielonym groszkiem, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z marchewki z jogurtem, kompot owocowy. |
PODWIECZOREK: | Kisiel truskawkowy, woda. |
WTOREK 04.02.2025
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, parówka drobiowa, ketchup, ogórek w słupkach, herbata miętowa, kakao na mleku. |
OBIAD: | Barszcz czerwony, spaghetti z makaronem w sosie mięsno - warzywnym, kompot owocowy. |
PODWIECZOREK: | Pączek, jabłko, mleko, woda. |
ŚRODA 05.02.2025
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kawa Inka na mleku, herbata z cytryną. |
OBIAD: | Zupa pomidorowa z makaronem, udko pieczone w panierce, surówka Colesław, kompot. |
PODWIECZOREK: | Budyń waniliowy, pałka ptysiowa, woda |
CZWARTEK 06.02.2025
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki: (wędlina, jajko gotowane, ser żółty, szczypiorek, papryka kolorowa , rzodkiewka, ogórek kiszony) herbata z cytryną, kakao na mleku. |
OBIAD: | Zupa szczawiowa ze szpinakiem, ryż jaśminowy gotowany na mleku z jabłkiem, kompot. |
PODWIECZOREK: | Gofry z dżemem, woda, mleko. |
PIĄTEK 07.02.2025
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, sałata lodowa, pomidor, szczypior, herbata z cytryną, kawa Inka na mleku |
OBIAD: |
|
PODWIECZOREK: | Rogal masłem, gruszka, biszkopty, woda, mleko. |