Jadłospis

Alergeny:
A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , Pmoże zawierać śladowe ilości orzechów.


 

PONIEDZIAŁEK 10.11.2025

ŚNIADANIE:

 

OBIAD:

Dzień wolny.

PODWIECZOREK:

 

 

WTOREK 11.11.2025

ŚNIADANIE:

 

OBIAD:

Dzień Niepodległości - dzień wolny.

PODWIECZOREK: 

 

ŚRODA 12.11.2025

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem domowym, ogórek kiszony, kakao na mleku, herbata z cytryną.

OBIAD:

 Zupa kapuśniak, filet z kurczaka panierowany, ziemniaki. mizeria, kompot śliwkowy.

PODWIECZOREK:

 Jabłko.

 

CZWARTEK 13.11.2025

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki: (kiełbasa krakowska, ser żółty,   szczypiorek, ogórek, papryka kolorowa) herbata owocowa, kawa Inka na mleku.

OBIAD:

Zupa kalafiorowa z kukurydzą i kurkumą, pulpet z indyka w sosie koperkowym, ryż basmati, surówka z buraczków, kompot truskawkowy.

PODWIECZOREK:Gofry z dżemem / cukrem pudrem, woda, mleko.
  

 

PIĄTEK 14.11.2025

ŚNIADANIE:
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli z koperkiem, rzodkiewka, herbata ziołowa, kakao na mleku.

OBIAD:

Zupa z czerwonej ciecierzycy, ryba w panierce, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty kompot wiśniowy.

PODWIECZOREK:Banan, herbatniki, woda, mleko.