Jadłospis

Alergeny:
A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , Pmoże zawierać śladowe ilości orzechów.


 

PONIEDZIAŁEK,08.07.2024

ŚNIADANIE:

Bułka kielecka z masłem, miodem rzepakowym, płatki kukurydziane na mleku, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa brokułowa z zielonym groszkiem i koprem, kotlet drobiowy Devolay,, ziemniaki, mizeria z jogurtem naturalnym, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:

Owoce na tacy, herbatniki, woda, mleko.

 

WTOREK, 09.07.2024

ŚNIADANIE:

Bułka kielecka z masłem, parówka drobiowa, ogórek zielony w słupkach herbata ziołowa, kakao na mleku.

OBIAD:

Zupa grochowa na wędzące, makaron spaghetti, sos boloński, kompot owocowy.
 

PODWIECZOREK:Gofry z dżemem, woda, mleko

 

ŚRODA,10.07.2024

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczną ze szczypiorkiem i papryką czerwoną, herbata owocowa, kawa Inka na mleku.

OBIAD:

Zupa z zielonej ciętej fasoli szparagowej ze szpinakiem, pulpety z szynki, kasza jęczmienna, surówka wielowarzywna, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:

Rogal z masłem i rodzynkami, woda, mleko.

 

CZWARTEK, 11.07.2024

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki: (szynka z indyka, ser żółty, rzodkiewka, szczypiorek) herbata z cytryną, kakao na mleku.

OBIAD:

Zupa biały barszcz, ryż gotowany z jabłkiem,polewa z owoców,  kompot z mieszanki owocowej.

PODWIECZOREK:Budyń śmietankowy, woda.
  

 

PIĄTEK,12.07.2024

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, sałata masłowa, pomidor, herbata z cytryną, kawa Inka na mleku.
B,A,I,O

OBIAD:

Zupa pomidorowa z makaronem, kotlet drobiowy z indyka, surówka z buraczków, kompot owocowy
E, A,I(A),

PODWIECZOREK:Banan, woda, mleko.