Jadłospis

Alergeny:

A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów


JADŁOSPIS:

PONIEDZIAŁEK 19.08.2019 r.

ŚNIADANIE:Bułka z masłem, dżemem wiśniowym, herbata z cytryną, kakao, rodzynki.

OBIAD:

Rosół z makaronem zwierzaczki, nuggetsy, ziemniaki, mizeria, kompot owocowy.
PODWIECZOREK:Sok marchwiowo - owocowy, banan, biszkopty.

WTOREK 20.08.2019 r.

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą krakowską z indyka, papryką, sałatą herbata z cytryną, kawa Inka.

OBIAD:

 Zupa szczawiowa, naleśniki z dżemem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK:Bułka żytnio - razowa z masłem i rzodkiewką, herbata ziołowa.

ŚRODA 21.08.2019 r.

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem drobiowym, ogórkiem kiszonym, kiełki, herbata z cytryną, kakao.

OBIAD:

Zupa jarzynowa, gulasz z szynki, kasza jęczmienna, buraczki, kompot owocowy.
PODWIECZOREK:Serek homogenizowany, gruszka, chrupki kukurydziane.

 

 

 

CZWARTEK 22.08.2019 r.

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną, szczypiorem, ogórkiem świeżym, herbata z cytryną, kakao.

OBIAD: 

Zupa z zielonego groszku, makaron durum świderki z serem i masłem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK:Bułka z owocem, herbata ziołowa.

PIĄTEK 23.08.2019 r.

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, twarożek z jogurtem naturalnym, szczypiorkiem, rzodkiewką, herbata z cytryną, kakao.

OBIAD: 

Zupa biały barszcz, kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy
PODWIECZOREK:Owoc, wafelek zbożowy, woda z limonką.