Jadłospis

Alergeny:

A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów


JADŁOSPIS:

PONIEDZIAŁEK 20.01.2020 r.

ŚNIADANIE:Bułka z masłem, dżem malinowy 100% , herbata z cytryną, kakao, rodzynki, daktyle.

OBIAD:

Zupa rosół z kaczki makaronem zwierzątka, pulpety w sosie, kasza jęczmienna, buraczki, kompot owocowy z jabłek i wiśni.
PODWIECZOREK:Wafle domowe, pomarańcza, woda z limonką.

WTOREK 21.01.2020 r.

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, papryką żółtą, parówki z szynki, ketchup, herbata z cytryną, kawa.

OBIAD:

Zupa jarzynowa, makaron z serem białymi,cukrem waniliowy i kleksem śmietany, kompot owocowy jabłek, sok z buraka.
PODWIECZOREK:Bułka maślana z masłem, herbata ziołowa, kalarepka.

ŚRODA 22.01.2020 r.

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem, ogórkiem kiszony, kiełki brokułu, herbata z cytryną, kakao.

OBIAD:

Zupa szczawiowa z jajkiem, nuggetsy, ziemniaki, surówka z mizerii, kompot owocowy z agrestu i rabarbaru.
PODWIECZOREK:Serek homogenizowany, biszkopty, żurawina.

 

CZWARTEK 23.01.2020 r.

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem,kiełbasą krakowską, pomidorem, sałatą,kiełkami,herbata z cytryną, kawa.

OBIAD: 

Zupa krupnik z natką pietruszki, spaghetti, kompot owocowy z jabłek i  soku

z buraków.

PODWIECZOREK:

Chałka z masłem, herbata owocowa, marchewka do chrupania.

                                                                                                                  PIĄTEK 20.12.2019 r.

 

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna, szczypior, ogórek zielony, herbata z cytryną, kakao.

OBIAD: 

Zupa  biały barszcz, ryba z pieca, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy z jabłek.
PODWIECZOREK:Banan / jabłko, wafelek zbożowy, woda z limonką.