Jadłospis

Alergeny:
A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , Pmoże zawierać śladowe ilości orzechów.


 

PONIEDZIAŁEK 14.04.2025

ŚNIADANIE:

Bułka kielecka z masłem i miodem rzepakowym, płatki ryżowe na mleku, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa pomidorowa z ryżem, gulasz z kurczaka w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:

Babka piaskowa, woda, mleko.

 

WTOREK 15.04.2025

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane  z masłem, pasztet domowy, ogórek kiszony, herbata owocowa, kakao na mleku.

OBIAD:

Zupa jarzynowa na wywarze, pieczony kotlet francuski z cukinią, ziemniaki, surówka z buraczków, kompot owocowy.
 

PODWIECZOREK:Jabłko, ciasteczka, woda, mleko.

 

ŚRODA 16.04.2025

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem,jajko gotowane, papryka, kawa Inka na mleku, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa grochowa z ziemniakami, makaron z truskawkami i  jogurtem naturalnym, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:

 Rogal z masłem, woda.

 

CZWARTEK 17.04.2025

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki: (kiełbasa krakowska, ser żółty,  szczypiorek, ogórek zielony, papryka kolorowa) herbata z cytryną, kakao na mleku.

OBIAD:

Barszcz czerwony zabielany, gulasz po węgiersku, kasz gryczana na sypko, surówka wielowarzywna, kompot.

PODWIECZOREK:Rogal z masłem, woda, mleko.
  

 

PIĄTEK 18.04.2025

ŚNIADANIE:
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka z kukurydzą, pomidorem herbata z cytryną, kawa Inka na mleku

OBIAD:

Zupa biały barszcz, kotlet mielony z dorsza, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:Banan, pałka kukurydziana woda, mleko.