Jadłospis

Alergeny:

A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów


JADŁOSPIS:

PONIEDZIAŁEK 11.01.2021

ŚNIADANIE:Bułka maślana z masłem, dżemem malinowym, herbat z cytryną, kakao, rodzynki / daktyle.

OBIAD:

Zupa pomidorowa z makaronem, sztuka mięsa z fileta drobiowego w sosie porowym, ziemniaki, surówka z buraczków. A,O,I,E

Danie z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK:Rogaliki drożdżowe z marmoladą, woda/mleko, banan, melon.

WTOREK 12.01.2021

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą szynkową,  sałatą, papryką żółtą, herbata z cytryną, kawa Inka z mlekiem.

OBIAD:

Zupa szczawiowa z jajkiem,  naleśniki z serem i marmolada i kleksem jogurtu naturalnego, kompot owocowy ze śliwek i rabarbaru. (A,I,O, E) 

Danie smażone.

PODWIECZOREK:

Rogal maślany z masłem, herbata owocowa, woda, marchewka do chrupania.

ŚRODA 13.01.2021

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, serem żółtym, pomidorem, kiełkami brokułu, herbata z cytryną, kakao.

OBIAD:

Zupa z pora, schab duszony w plastrach w sosie własnym, ziemniaki, surówka warzywa na parze trio warzywne - brokuł, kalafior, marchewka. E,O.I

PODWIECZOREK:Jogurt " Jogobella", wafle zbożowe, woda/mleko, żurawina.

CZWARTEK 14.01.2021 r.

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, kiełbasą krakowską, ogórkiem koszonym, kiełki jarmużu, herbata z cytryną, kawa Inka z mlekiem.

OBIAD: 

Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej z pietruszką, brązowy makaron z pełnego ziarna, spagetti Bolognese, kompot owocowy z sokiem z buraka. A,I,E,O.

Danie z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK:

                      Babka piaskowa, herbata ziołowa, mleko, winogrona zielone.                                                       

PIĄTEK 15.01.2021 r.

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, pastą z makreli, szczypiorkiem, ogórkiem zielonym, herbata z cytryną, kakao.

OBIAD: 

Zupa grochowa z ciecierzycą, ryba z pieca, ziemniaki, surówka wielowarzywna, kompot owocowy ze śliwek. B,I,A,E.

Danie z pieca konwekcyjno - parowego .

PODWIECZOREK:Banan, jabłko, pierniki, woda/ mleko.