Jadłospis
Alergeny:
A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów.
PONIEDZIAŁEK 14.10.2024
ŚNIADANIE: | Bułka kielecka z masłem i miodem rzepakowym, płatki kukurydziane na mleku, herbata z cytryną i miodem rzepakowym. |
OBIAD: | Zupa pomidorowa z ryżem, pulpet w sosie marchewkowym, makaron, kompot owocowy. |
PODWIECZOREK: | Kisiel. |
WTOREK 15.10.2024
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, sałatą lodową, ser żółty, szynka gotowana, ogórek zielony, herbata owocowa, kakao na mleku. |
OBIAD: | Biały barszcz z jakiem, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z buraczków, kompot owocowy. |
PODWIECZOREK: | Rogal z masłem, rodzynki, woda, mleko. |
ŚRODA 16.10.2024
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, papryka czerwona kawa Inka na mleku, herbata z cytryną. |
OBIAD: | Zupa z cukinią, kurkumą i koprem, pankejki, polewa owowcowo - jogurtowa, kompot owocowy |
PODWIECZOREK: | Banan. |
CZWARTEK 17.10.2024
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki: (kiełbasa krakowska, ser żółty, jajko gotowane,szczypiorek, papryka kolorowa , rzodkiewka, ogórek zielony) herbata z cytryną, kakao na mleku. |
OBIAD: | Zupa kalafiorowa, potrawka z kurczaka, ryż, kompot z mieszanki owocowej. |
PODWIECZOREK: | Ciasto drożdżowe z kruszonką |
PIĄTEK 18.10.2024
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka z kukurydzą, pomidorem herbata miętowa, kawa Inka na mleku. |
OBIAD: | Kapuśniak z kiszonej kapusty, kasza jaglana z zielonym groszkiem, gulasz z szynki warzywa na parze, kompot owocowy |
PODWIECZOREK: | Jabłko |