Jadłospis

Alergeny:
A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , Pmoże zawierać śladowe ilości orzechów.


 

PONIEDZIAŁEK,20.05.2024

ŚNIADANIE:

Bułka kielecka z masłem, miodem rzepakowym, płatki ryżowe na mleku, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa rosół z makaronem, filet w panierce, ziemniaki gotowane, mizeria z jogurtem naturalnym, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:

Kisiel owocowy, pałka kukurydziana.

 

WTOREK, 21.05.2024

ŚNIADANIE:

Bułka kielecka z masłem, pasztetem drobiowym, ogórkiem kiszonym, herbata miętowa, kakao na mleku.

OBIAD:

Zupa grochowa na wędzące, pulpet pieczony, kasza jaglana, surówka z buraczków z cebulką, kompot owocowy.
 

PODWIECZOREK:Ciasto drożdżowe z rodzynkami, woda, mleko.
 

 

ŚRODA,22.05.2024

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, sałatą lodową, serem żółtym, pomidorem, herbata owocowa, kawa Inka na mleku.

OBIAD:

Zupa brokułowa, makaron świderki z sosem jogurtowo - truskawkowym, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:

Arbuz, wafle ryżowe, woda, mleko.

 

CZWARTEK, 23.05.2024

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki: (kiełbasa krakowska, jajko gotowane, ogórek zielony, papryka kolorowa, szczypiorek) herbata z cytryną, kakao na mleku.

OBIAD:

Zupa barszcz czerwony z botwinką,ryba smażona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty,  kompot z mieszanki owocowej.

PODWIECZOREK:Kasza manna z sosem malinowym.
  

 

PIĄTEK,24.05.2024

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka z kukurydzą, rzodkiewką, herbata ziołowa, kawa Inka na mleku.
B,A,I,O

OBIAD:

Zupa jarzynowa z cukinią i kurkumą, placki ziemniaczane z  kleksem śmietany, kompot owocowy
E, A,I(A),

PODWIECZOREK:Jabłko, ciasteczka, woda, mleko.