Jadłospis

Alergeny:

A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów


JADŁOSPIS:

PONIEDZIAŁEK 13.07.2020

ŚNIADANIE:Bułka maślana z masłem, miodem rzepakowym , herbata z cytryną, kakao, rodzynki / daktyle.

OBIAD:

Zupa pomidorowa, racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot owocowy z brzoskwiń i rabarbaru.
PODWIECZOREK:Sok marchwiowo - owocowy, chrupki kukurydziane, banan / melon.

WTOREK 14.07.2020

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą żywiecką, sałatą, papryką żółtą, kiełki brokuła, kawa Inka z mlekiem, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa ogórkowa, filet z kurczaka, surówka z marchewki z porem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK:Rogal maślany z masłem, herbata owocowa, woda, rzodkiewka do chrupania.

ŚRODA 15.07.2020 r.

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, sałatą, pomidorem, kiełki rzodkiewki, herbata z cytryną, kakao.

OBIAD:

Zupa krupnik z kaszą jaglaną, pulpety w sosie koperkowym, buraczki, kompot owocowy ze śliwek i rabarbaru.

PODWIECZOREK:Jogurt ''Jogobella'', biszkopty, woda, żurawina.

 

CZWARTEK 16.07.2020 r.

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną, szczypiorkiem,ogórkiem zielonym, herbata z cytryną, kawa Inka z mlekiem.

OBIAD: 

Zupa jarzynowa ze śmietaną, spaghetti bolognese z ciemnym makaronem, kompot owocowy z jabłek i malin.

PODWIECZOREK:

Chałka z masłem, marchewka do chrupania, herbata ziołowa, woda.

                                                                                                                  PIĄTEK 17.07.2020 r.

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, twarożek z jogurtem naturalnym, szczypiorkiem, rzodkiewką, kiełki rzodkiewki, herbata z cytryną, kakao.

OBIAD: 

Zupa biały barszcz z jajkiem, pierogi z owocami i kleksem śmietany, kompot owocowy z jabłek i malin.

PODWIECZOREK:Banan, wafle zbożowo - kukurydziane, woda.