Jadłospis

Alergeny:

A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja ,

N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów.


 

JADŁOSPIS:

 

PONIEDZIAŁEK 20.03.2023

ŚNIADANIE:

Płatki jaglane na mleku, bułka z masłem i dżemem malinowym, rodzynki, herbata z cytryną i miodem.

OBIAD:

Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet drobiowy z fileta, ziemniaki, kapusta czerwona z jogurtem i marchewką, kompot owocowy.

Danie z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK:

Kisiel truskawkowy, ciasteczko zbożowe, woda, mleko.

WTOREK 21.03.2023

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa, jajko gotowane, szczypiorek, herbata owocowa, kakao.

OBIAD:

Zupa brokułowa, makaron świderki z twarogiem i sosem owocowym, kompot owocowy.

Danie z pieca konwekcyjno - parowego.

PODWIECZOREK:

Mini pączek, woda, mleko.

ŚRODA 22.03.2023

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, sałatą lodową, serem żółtym, papryką kolorową, szczypiorkiem,  herbata z cytryną, kawa Inka.

OBIAD:

Zupa ogórkowa, gołąbki francuskie w sosie pomidorowym, ziemniaki, kompot owocowy.

Danie gotowane.

PODWIECZOREK:Jabłko, herbatniki, woda, mleko.

 CZWARTEK 23.03.2023

ŚNIADANIEPieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki:(  wędlina z indyka, ser żółty, szczypiorek, rzodkiewka, ogórek zielony), herbata owocowa, kakao.

OBIAD: 

Zupa z ciecierzycy, ryba z pieca, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy. (A,I,E).

Danie smażone.

PODWIECZOREK:

Owoc, chrupki kukurydziane, woda, mleko.

PIĄTEK 24.03.2023

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, pastą z tuńczyka z kukurydzą i zieloną pietruszką, pomidorem, herbata miętowa, kawa Inka na mleku.

OBIAD: 

Zupa krem z prażonego ziemniaka i białych warzyw ze słonecznikiem, kotlet z jaja w sosie beszamelowym , kasza jęczmienna, surówka z marchewki z jabłkiem, kompot.

Danie smażone.

PODWIECZOREK:Kasza manna,  woda, mleko.