Jadłospis
Alergeny:
A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja ,
N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów.
JADŁOSPIS:
ŚNIADANIE: | Bułka z masłem, miodem rzepakowym , płatki owsiane na mleku, rodzynki, herbata z cytryną. |
OBIAD: | Zupa rosól z lanymi kluskami, kotlet lwowski, ziemniaki, mizeria kompot z owocami. Danie duszone. |
PODWIECZOREK: | Jabłko, woda, mleko, andruty. |
WTOREK 19.09.2023
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, parówką drobiową, ketchupem, marchewka w słupkach, herbata ziołowa, kakao na mleku. |
OBIAD: | Zupa fasolowa, racuch z jabłkiem i bananem i cukrem pudrem, kompot owocowy. Danie smażone. |
PODWIECZOREK: | Galaretka owocowa, jabłko, biszkopty, woda, mleko. |
ŚRODA 20.09.2023
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata owocowa, , kawa Inka. |
OBIAD: | Zupa brokułowa, kotlet fantazyjny, ziemniaki, surówka z marchewki z jabłkiem, kompot owocowy. Danie z pieca konwekcyjno - parowego |
PODWIECZOREK: | Chałka z masłem, rodzynki, woda, mleko. |
CZWARTEK 21.09.2023
ŚNIADANIE | Pieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki: (wędlina z indyka, ser żółty, jajko gotowane, ogórek kiszony, papryka kolorowa) herbata z cytryną, kakao. |
OBIAD: | Zupa szczawiowa, kurczaka z makaronem w sosie śmietanowo - pietruszkowym, Danie z pieca konwekcyjno - parowego. |
PODWIECZOREK: | Ciasto drożdżowe, rodzynki, woda, mleko. |
PIĄTEK 22.09.2023
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, sałatą lodową, serem żółtym, rzodkiewką, szczypiorkiem, herbata miętowa, kawa Inka na mleku. |
OBIAD: | Zupa z ciecierzycy, leniwe kluski z masłem, bułką tartą i cynamonem, kompot owocowy. Danie gotowane. |
PODWIECZOREK: | Banan, pałka ptysiowa, woda, mleko. |