Jadłospis
Alergeny:
A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów.
PONIEDZIAŁEK 10.11.2025
| ŚNIADANIE: |
|
OBIAD: | Dzień wolny. |
| PODWIECZOREK: |
|
WTOREK 11.11.2025
| ŚNIADANIE: |
|
OBIAD: | Dzień Niepodległości - dzień wolny. |
| PODWIECZOREK: |
ŚRODA 12.11.2025
| ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem domowym, ogórek kiszony, kakao na mleku, herbata z cytryną. |
OBIAD: | Zupa kapuśniak, filet z kurczaka panierowany, ziemniaki. mizeria, kompot śliwkowy. |
| PODWIECZOREK: | Jabłko. |
CZWARTEK 13.11.2025
| ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki: (kiełbasa krakowska, ser żółty, szczypiorek, ogórek, papryka kolorowa) herbata owocowa, kawa Inka na mleku. |
OBIAD: | Zupa kalafiorowa z kukurydzą i kurkumą, pulpet z indyka w sosie koperkowym, ryż basmati, surówka z buraczków, kompot truskawkowy. |
| PODWIECZOREK: | Gofry z dżemem / cukrem pudrem, woda, mleko. |
PIĄTEK 14.11.2025
| ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli z koperkiem, rzodkiewka, herbata ziołowa, kakao na mleku. |
OBIAD: | Zupa z czerwonej ciecierzycy, ryba w panierce, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty kompot wiśniowy. |
| PODWIECZOREK: | Banan, herbatniki, woda, mleko. |