Jadłospis

Alergeny:
A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , Pmoże zawierać śladowe ilości orzechów.


 

PONIEDZIAŁEK 14.10.2024

ŚNIADANIE:

Bułka kielecka z masłem i miodem rzepakowym, płatki kukurydziane na mleku, herbata z cytryną i miodem rzepakowym.

OBIAD:

Zupa pomidorowa z ryżem, pulpet w sosie marchewkowym, makaron, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:

Kisiel.

 

WTOREK 15.10.2024

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane  z masłem, sałatą lodową, ser żółty, szynka gotowana, ogórek zielony, herbata owocowa, kakao na mleku.

OBIAD:

Biały barszcz z jakiem, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z buraczków, kompot owocowy.
 

PODWIECZOREK:Rogal z masłem, rodzynki, woda, mleko.

 

ŚRODA 16.10.2024

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, papryka czerwona kawa Inka na mleku, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa z cukinią, kurkumą i koprem, pankejki, polewa owowcowo - jogurtowa, kompot owocowy

PODWIECZOREK:

Banan.

 

CZWARTEK 17.10.2024

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki: (kiełbasa krakowska, ser żółty, jajko gotowane,szczypiorek, papryka kolorowa , rzodkiewka, ogórek zielony) herbata z cytryną, kakao na mleku.

OBIAD:

Zupa kalafiorowa, potrawka z kurczaka, ryż, kompot z mieszanki owocowej.

PODWIECZOREK:Ciasto drożdżowe z kruszonką
  

 

PIĄTEK 18.10.2024

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka z kukurydzą, pomidorem herbata miętowa, kawa Inka na mleku.
 

OBIAD:

Kapuśniak z kiszonej kapusty, kasza jaglana z zielonym groszkiem, gulasz z szynki warzywa na parze, kompot owocowy
 

PODWIECZOREK:Jabłko