Jadłospis
Alergeny:
A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów.
PONIEDZIAŁEK 24.03.2025
ŚNIADANIE: | Bułka kielecka z masłem i miodem rzepakowym, płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną. |
OBIAD: | Zupa pomidorowa na wywarze warzywnym z makaronem, kotlet mielony wieprzowy, ziemniaki, mizeria z ogórków, kompot owocowy. |
PODWIECZOREK: | Jabłko, ciasta, woda, mleko. |
WTOREK 25.03.2025
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem drobiowym, ogórkiem kiszonym, herbata miętowa, kakao na mleku. |
OBIAD: | Zupa szczawiowa ze szpinakiem i jajkiem,spaghetti Bolognese, kompot owocowy. |
PODWIECZOREK: | Galaretka owocowa, wafle ryżowe, mleko, woda. |
ŚRODA 26.03.2025
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem,sałatą, serem żółtym, papryką, rzodkiewką, kawa Inka na mleku, herbata z cytryną. |
OBIAD: | Zupa jarzynowa, naleśniki z twarogiem i brzoskwiniami, kompot owocowy. |
PODWIECZOREK: | Ciasto marchewkowe, woda, mleko. |
CZWARTEK 27.03.2025
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki: (szynka gotowana, ser żółty, szczypiorek, papryka kolorowa , rzodkiewka, ogórek zielony) herbata z cytryną, kakao na mleku. |
OBIAD: | Zupa z ciecierzycy, nuggetsy z kurczaka, ziemniaki, surówka z buraczków, kompot. |
PODWIECZOREK: | Jogurt owocowy domowy, woda, mleko. |
PIĄTEK 28.03.2025
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka z kukurydzą ,pomidor, herbata ziołowa, kawa Inka na mleku |
OBIAD: | Barszcz czerwony, ryba z pieca, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy. |
PODWIECZOREK: | Owoc, woda, mleko. |