Jadłospis

Alergeny:
A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , Pmoże zawierać śladowe ilości orzechów.


 

PONIEDZIAŁEK 24.03.2025

ŚNIADANIE:

Bułka kielecka z masłem i miodem rzepakowym,  płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa pomidorowa na wywarze warzywnym z makaronem, kotlet mielony wieprzowy, ziemniaki, mizeria z ogórków, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:

Jabłko, ciasta,  woda, mleko.

 

WTOREK 25.03.2025

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane  z masłem, pasztetem drobiowym, ogórkiem kiszonym, herbata miętowa, kakao na mleku.

OBIAD:

Zupa szczawiowa ze szpinakiem i jajkiem,spaghetti Bolognese, kompot owocowy.
 

PODWIECZOREK:Galaretka owocowa, wafle ryżowe, mleko, woda.

 

ŚRODA 26.03.2025

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem,sałatą, serem żółtym, papryką, rzodkiewką, kawa Inka na mleku, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa jarzynowa, naleśniki z twarogiem i brzoskwiniami, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:

 Ciasto marchewkowe, woda, mleko.

 

CZWARTEK 27.03.2025

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki: (szynka gotowana, ser żółty,  szczypiorek, papryka kolorowa , rzodkiewka, ogórek zielony) herbata z cytryną, kakao na mleku.

OBIAD:

Zupa z ciecierzycy, nuggetsy z kurczaka, ziemniaki, surówka z buraczków, kompot.

PODWIECZOREK:Jogurt owocowy domowy, woda, mleko.
  

 

PIĄTEK 28.03.2025

ŚNIADANIE:
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka z kukurydzą ,pomidor, herbata ziołowa, kawa Inka na mleku

OBIAD:

Barszcz czerwony, ryba z pieca, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:Owoc, woda, mleko.