Jadłospis
Alergeny:
A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , P – może zawierać śladowe ilości orzechów.
PONIEDZIAŁEK 06.01.2025
ŚNIADANIE: |
|
OBIAD: | Święto Trzech Króli. |
PODWIECZOREK: |
|
WTOREK 07.01.2025
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem drobiowym, ogórkiem kiszonym, herbata miętowa, kakao na mleku. |
OBIAD: | Zupa pomidorowa z ryżem, kurczak w sosie z zielonym groszkiem, makaron,surówka z kapusty z marchewką i koperkiem, kompot owocowy. |
PODWIECZOREK: | Kisiel żurawinowy, pałka ptysiowa, mleko, woda. |
ŚRODA 08.01.2025
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, sałata lodowa, ser żółty, papryka czerwona, szczypiorek, kawa Inka na mleku, herbata z cytryną. |
OBIAD: | Obiad wigilijny. Zupa kapuśniaczek ze słodkiej kapusty, filet z kurczaka w panierce, ziemniaki, surówka z buraczków, kompot owocowy. |
PODWIECZOREK: | Chałka z masłem, rodzynki, woda, mleko. |
CZWARTEK 09.01.2024
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki: (szynka z indyka, ser żółty, jajko gotowane, szczypiorek, papryka kolorowa , rzodkiewka, ogórek kiszony) herbata z cytryną, kakao na mleku. |
OBIAD: | Zupa czerwony barszcz z mięsem, makaron z serem, jogurt z truskawkami kompot z mieszanki owocowej. |
PODWIECZOREK: | Babeczki,jabłko, woda, mleko. |
PIĄTEK 10.01.2025
ŚNIADANIE: | Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka z kukurydzą i pietruszką, herbata ziołowa, kawa Inka na mleku |
OBIAD: |
|
PODWIECZOREK: | Banan, ciasteczka, woda, mleko. |