Jadłospis

Alergeny:
A- jajka, B- ryba, C -skorupiaki, E- seler , F -sezam, G- dwutlenek siarki , H -orzeszki ziemne, I -zboża zawierające gluten, J- łubin, K- orzechy, L -musztarda, M- soja , N -mięczaki , O- laktoza , Pmoże zawierać śladowe ilości orzechów.


 

PONIEDZIAŁEK 09.06.2025

ŚNIADANIE:

Bułka kielecka z masłem i miodem rzepakowym, płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa kalafiorowo - brokułowa z makaronem, nuggetsy z kurczaka w płatkach kukurydzianych, ziemniaki, wiosenna surówka wielowarzywna z kukurydzą

PODWIECZOREK:

 Kisiel truskawkowy.

 

WTOREK 10.06.2025

ŚNIADANIE:

Bułka kielecka  z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, herbata miętowa, kakao na mleku.

OBIAD:

Zupa barszcz czerwony na wywarze, pankejki z polewą truskawkową, kompot owocowy.
 

PODWIECZOREK:Jabłko, woda.

 

ŚRODA 11.06.2025

ŚNIADANIE:

Pieczywo mieszane z masłem, sałatą lodową, ser żółty, jajko gotowane, szczypior, kawa Inka na mleku, herbata z cytryną.

OBIAD:

Zupa jarzynowa, łazanki z młoda kapustą i mięsem, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:

Kasza manna z sosem malinowym.

 

CZWARTEK 12.06.2025

ŚNIADANIE:Pieczywo mieszane z masłem, stół szwedzki: (szynka wieprzowa, ser żółty,  jajko gotowane, szczypiorek, ogórek zielony, papryka kolorowa) herbata z cytryną, kakao na mleku.

OBIAD:

Zupa z soczewicy i marchewki, pieczone mięso z kurczaka, ziemniaki, mizeria z jogurtem naturalnym, kompot.

PODWIECZOREK:Truskawki, biszkopty, woda, mleko.
  

 

PIĄTEK 13.06.2025

ŚNIADANIE:
Pieczywo mieszane z masłem, sałata, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną, kawa Inka na mleku

OBIAD:

Zupa ogórkowa ze szpinakiem, gulasz w sosie z pieczarkami, surówka z marchewki jabłka i pora, kompot owocowy.

PODWIECZOREK:Rogal z masłem, żurawiną, woda, mleko.